Έφυγε από την ζωή η θρυλικός Πελέ

Ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός βασιλιάς , μύθος ,θρύλος ή όπως άλλος θέλετε να τον πείτε , έφυγε σήμερα από την ζωή. Ο λόγος για τον τεράστιο Βραζιλιάνο Πελέ που πριν από λίγα λεπτά άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών έπειτα από αρκετά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε . Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η κόρη του,η οποία σε ένα σύντομο μήνυμα ανέφερε “Όλα όσα είμαστε είναι χάρη σ’ εσένα. Σε αγαπάμε χωρίς όρια, αναπαύσου εν ειρήνη”

ΟΤΑΝ Ο ΠΕΛΕ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Πάμε λίγο να θυμηθούμε πολύ πολύ συνοπτικά όμως τι έγινε όταν ο Θρυλικός Πελέ έφτασε στην Ξάνθη.

Ήταν ημέρα Πέμπτη 12 Μαΐου του 2005 , όταν ένα ελικόπτερο έφτανε έχοντας μέσα για επιβάτη τον θρυλικό Πελέ. Ο λόγος της επίσκεψης του , γνωστός σε όλους πλέον. Η ομάδα μας μόλις είχε ολοκληρώσει το νέο “σπίτι της ” στα πηγάδια και ο Πελέ ήρθε σαν καλεσμένος του τότε μεγαλομετόχου Χρήστου Πανόπουλου να κόψει την κορδέλα. Στην Ξάνθη το κλίμα ήταν άκρως γιορτινό εν αναμονή της άφιξης αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή . Όταν έφτασε χρειάστηκε να περάσει ανάμεσα από αρκετά νεαρά παιδάκια τα οποία φορούσαν φανέλες της Σελεσάο αλλά και ανάμεσα από κατοίκους και οπαδούς της Ξάνθης που προσπαθούσαν να αποσπάσουν ένα αυτόγραφο.

Παρατηρώντας τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, έμεινε έκπληκτος. «Είναι εκπληκτικές. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις για να προπονούνται και πάλι γκρινιάζουν. Όταν εγώ ήμουν παίκτης δεν είχαμε τέτοιες ποδοσφαιρικές ανέσεις. Αυτό το αθλητικό κέντρο είναι πρότυπο και θα προτείνω στην Εθνική Βραζιλίας να το χρησιμοποιήσει για την προετοιμασία για το Μουντιάλ του 2006» δήλωσε.

Ο Πελέ στο Σαλέ παραχώρησε συνέντευξη με γνωστά τότε ΜΜΕ από Ελλάδα και εξωτερικό να γεμίζουν την αίθουσα. Κάποια από αυτά τα μέσα ήταν το CNN, το Al Jazeera και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Παρουσία όλου του ποδοσφαιρικού και προπονητικού επιτελείου της ομάδας, αρκετοί ήταν αυτοί που αντάλλαξαν απόψεις μαζί του, με έναν εξ αυτών να είναι και ο Γιάννης Ματζουράκης. Ο Βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου φωτογραφήθηκε με μια φανέλα του ΑΟΞ που στο πίσω μέρος είχα γραμμένο το όνομα του και παρέλαβε και και κάρτα μέλους τα οποία έβγαλε σε δημοπρασία πριν από κάποια χρόνια

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Χρήστου Πανόπουλου , ο Πελέ έμεινε άλλη μια μέρα. Φωτογραφήθηκε εκ νέου και απόλαυσε με ηρεμία την μέρα του. Με το πέρας της ημέρας αυτής αποχώρησε από την πόλη μας με το ελικόπτερο του αφήνοντας πίσω του ένα διήμερο που έμεινε αξέχαστο σε κάθε φίλο της ομάδας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *